Suodatus
Hinta (€)
€5,98 - €34,51
Mitä etsit?
Varastossa?
Merkki
Valmistaja
Koko
Käyttö avaamisen jälkeen
Koko
Tasoille

Kovien linssien piilolinssiliuos.

Kovien piilolinssien ihanteelliseen hoitoon tarvitset parhaat läpäisevien piilolinssien liuokset, kuten Meniconin (MeniCare ja Progent), Deltan ja Bostonin liuokset. Pitämällä linssit puhtaina yleiskäyttöisellä liuoksella, desinfiointiliuoksella tai piilolinssien puhdistusliuoksella voit auttaa niitä tuntumaan joka päivä kuin uusilta.

24Tuote
 

Kaasua läpäisevät piilolinssit ovat jäykkiä linssejä, jotka on valmistettu kestävästä muovista ja jotka päästävät hapen linssien läpi. Näitä linssejä kutsutaan myös kaasua läpäiseviksi linsseiksi, koviksi linsseiksi, koviksi piilolinsseiksi, RGP-kontaktilinsseiksi ja hapen läpäiseviksi linsseiksi.

Ensimmäiset jäykät piilolinssit valmistettiin lasista, ja myöhemmin, vuonna 1936, löydettiin muovityyppi nimeltä polymetyylimetakrylaatti (PMMA), jota käytettiin lasin korvaajana. Vuoteen 1971 mennessä, jolloin ensimmäiset pehmeät piilolinssit ilmestyivät, kaikki linssit valmistettiin tällaisesta materiaalista. PMMA:lla on erinomaiset ominaisuudet, se kestää hyvin rikkoutumista ja naarmuja, ja sitä on helppo työstää. Materiaalin haittapuolena oli kuitenkin se, että se ei läpäissyt happea ja yleensä erilaisia kaasuja, vaikka silmä tarvitsee huomattavan määrän happea.

Tällä välin on kuitenkin kehitetty kaasun läpäiseviä linssejä, joissa on mukana silikonia, mikä tekee niistä joustavampia kuin kovista PMMA-linsseistä. Silikoni päästää hapen kovan linssin läpi, jotta sarveiskalvo pysyy terveenä.
Itse asiassa monet nykyaikaiset kovat linssit päästävät sarveiskalvoon enemmän happea kuin useimmat pehmeät piilolinssit. Toisin kuin jäykät PMMA-linssit, joiden oli oltava kooltaan pienempiä ja joiden reunat olivat poispäin silmästä, jotta happi pääsee läpäisemään niitä, kovat piilolinssit voivat olla minkä kokoisia tahansa ja ne voidaan asentaa lähemmäs silmän pintaa ilman ongelmia, jolloin tarvittava määrä happea pääsee läpi. Ne ovat myös helpommin kiinnitettävissä, joten ne pysyvät tukevasti silmässä urheilun tai muun toiminnan aikana.

RPG-linssit tarjoavat siis paremman näön, kestävyyden, kestävät laskeumia, antavat silmien hengittää, tarjoavat kirkkaimman näön koko käytön ajan, sopivat kaikenlaiseen toimintaan, myös urheiluun, voivat hidastaa likinäköisyyden etenemistä ja ovat vedettömiä. Mitä tahansa piilolinssejä käytätkin, myös hyvä linssinhoito on välttämätöntä.

Kovien linssien hoitoon tarvitaan omat erityiset hoitoliuoksensa. Voit esimerkiksi pitää kovat piilolinssit raikkaina, bakteereista ja proteiinijäljistä vapaina pesuaineiden tai kovien piilolinssien desinfiointiliuosten avulla. Nämä kovien piilolinssien liuokset pitävät silmäsi terveinä koko käytön ajan, suojaavat niitä tulehduksilta ja takaavat miellyttävän piilolinssien käytön.

Näiden lisäksi on olemassa myös päivittäisiä tai viikoittaisia monikäyttöisiä liuoksia tai liuoksia kovien piilolinssien puhdistamiseen, desinfiointiin tai kosteuttamiseen. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat Boston, Delta, Menicon ja MeniCare Plus sekä MeniCare Pure ja Menicon Progent. Kaikki nämä torjuvat silmien kuivumista ja linssien aiheuttamaa epämukavuutta.