Artelac Rebalance (10 ml)

Silmätipat
7,20
Varastotietojen haku käynnissä.
- +

Info

Brändien
Artelac
Valmistaja
Bausch & Lomb
Koko
10 ml
Tyyppi
Keinotekoiset kyyneleet
Käyttö avaamisen jälkeen
2 kuukautta
Artikkeli nro.
ART_REB_10_ML

Yksityiskohdat

Artelac® Rebalance silmätipat (10 ml)

Käyttöohjeet / pakkausseloste

Lue käyttöohjeet huolellisesti - ne sisältävät tärkeitä tietoja tuotteen käytöstä. Jos sinulla on kysyttävää, kysy apteekista, lääkäriltä, silmälääkäriltä tai ota yhteyttä meihin.

BAUSCH+LOMB
Artelac® Rebalance

0,15 % natriumhyaluronaattia, 0,5 % polyetyleeniglykoli 8000 (PEG 8000) ja välttämättömiä elektrolyyttejä.
Käyttötarkoitus: silmien kostuttaminen ja kestolinssien kostuttaminen.

Mitä Artelac® Rebalance on?
Artelac® Rebalance on kirkas, vaaleanpunainen silmätippaliuos, joka sisältää 0,15 % natriumhyaluronaattia, 0,5 % polyetyleeniglykolia 8000 (PEG 8000), kaliumkloridia, kalsiumkloridia ja magnesiumkloridia, natriumkloridia, B12-vitamiinia, injektionesteisiin käytettävää vettä, boorihappoa ja Oxydia (hellävarainen säilöntäaine, joka muuttuu silmän pinnalla vedeksi, hapeksi ja suolaksi).
Sitä voidaan käyttää enintään 2 kuukauden ajan avaamisen jälkeen.

Miten Artelac® Rebalance käytetään?
Artelac® Rebalance on liuosta sisältävä silmätippa, joka lievittää ja rauhoittaa pysyviä kuivasilmäisyysoireita.
Artelac® Rebalance on yhteensopiva kaikentyyppisten pehmeiden ja jäykkien piilolinssien kanssa käytön aikana ja parantaa piilolinssien käyttömukavuutta koko päivän ajan.

Milloin Artelac® Rebalance tulisi käyttää?
Artelac® Rebalance on kehitetty pysymään silmän pinnalla ja tarjoamaan pitkäkestoista nesteytystä kaikkiin kuivasilmäisyyden oireisiin täydentämällä luonnollista kyynelnestevettä tärkeillä ainesosilla. Se on ihanteellinen tuote kaikille, joilla on monenlaisia kuivasilmäisyyden oireita, kuten väsyneet, stressaantuneet, polttavat ja/tai vetiset silmät.

Kuivat silmät voivat johtua mm:
Ulkoiset tekijät, kuten runsas tietokoneen käyttö, ilmastointi, tupakansavu, tuulinen ulkoilma ja piilolinssien käyttö.
Muut tekijät, kuten tietyt lääkkeet (esim. ehkäisypillerit, antihistamiinit, beetasalpaajat, kouristuslääkkeet ja diureetit) tai tietyt sairaudet, joilla on merkitystä kuivien silmien kehittymisessä.

Kuinka usein ja kuinka kauan minun tulisi käyttää Artelac® Rebalance?
Levitä 1 tippa Artelac® Rebalance silmään 3-5 kertaa päivässä, tarvittaessa useammin. Artelac® Rebalance voidaan käyttää päivittäin niin usein kuin on tarpeen.

Miten minun pitäisi käyttää Artelac® Rebalance -valmistetta?
Pese kädet ennen tuotteen käyttöä.

  1. Poista suojakorkki pullon päästä ennen jokaista käyttökertaa. Varmista, että pullon kärki ei kosketa sormeasi.
  2. Kallista päätäsi hieman taaksepäin ja vedä vapaalla kädelläsi sormella alaluomea varovasti alaspäin ja pidä pulloa pystysuoraan silmän yläpuolella siten, että suutin osoittaa alaspäin. Purista sitten pulloa varovasti niin, että tippa tulee ulos.
    Vältä pullon yläosan joutumista kosketuksiin silmiesi tai sormiesi kanssa liuoksen mahdollisen kontaminaation välttämiseksi.
  3. Aseta korkki takaisin jokaisen käyttökerran jälkeen.

Milloin Artelac® Rebalancet -valmistetta ei saa käyttää?
Älä käytä tätä tuotetta, jos olet yliherkkä jollekin ainesosalle.

Tärkeää tietoa Artelac® Rebalance -valmisteen käytöstä?
Paikallisia yliherkkyysreaktioita on raportoitu hyvin harvoin. Tällaisissa tapauksissa hoito on keskeytettävä.
Älä koske pullon päähän silmän pinnalle välttyäksesi silmän pinnan mahdolliselta vahingoittumiselta tai liuoksen kontaminoitumiselta.
Odota noin 15 minuuttia ennen toisen silmälääkkeen käyttöä.
Älä käytä viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen.
Älä käytä, jos pakkaus tai pullo on vaurioitunut.
Hävitä Artelac Rebalance 2 kuukauden kuluttua ensimmäisestä avaamispäivästä.

Artelac® Rebalance -valmisteen säilyttäminen
Säilytä +2°C - +25°C:ssa ja suojaa valolta!

®/™ ovat Blauch & Lomb Incorporatedin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.
© Bausch & Lomb Incorporated
Artelac Rebalance®, marraskuu 2017

Artelac® Rebalance sisältää keskeisiä ainesosia, joita esiintyy silmässä ja kyynelissä. Niihin kuuluu natriumhyaluronaatti, joka sitoo vettä, ravinteita ja puhdistettuja ioneja (esim. kaliumia, magnesiumia, natriumia ja kalsiumia) silmän pintaan kosteuttaen ja lievittäen oireita. Artelac® Rebalance sisältää myös lisättyä kosteuttavaa ainetta, joka pidentää kosteutuksen kestoa.

Kenelle sitä suositellaan?
Iäkkäämmällä iällä kyynelentuotanto vähenee, mitä kompensoi silmäluomien notko, jolloin silmäkuopan kaventuessa haihtuu vähemmän kyyneliä. Vaihdevuosiin liittyvät hormonaaliset muutokset, tietyt sairaudet (esim. diabetes) ja tiettyjen lääkkeiden (esim. rauhoittavat lääkkeet, ehkäisyvälineet) käyttö voivat myös aiheuttaa silmien kuivumista.

Miksi?
Jatkuva silmien kuivuus voi olla hyvin epämiellyttävää, sillä se voi aiheuttaa vierasesineen tunnetta, valoherkkyyttä, raskaita silmäluomia ja silmien punoitusta. Perimmäisiä syitä ei aina voida muuttaa, mutta on olemassa ratkaisuja oireiden lievittämiseksi! Artelac® Rebalance -valmistetta käytetään parhaiten kroonisen kyynelvajeen aiheuttaman jatkuvan kuivasilmäisyyden oireiden lievittämiseen ja silmien rauhoittamiseen.

Tuotteen edut
Artelac Rebalancea käytetään parhaiten kroonisen kyynelvajeen aiheuttaman jatkuvan kuivasilmäisyyden oireiden lievittämiseen ja silmän rauhoittamiseen. Kroonisella kyynelvajeella voi olla useita syitä, kuten kyynelrauhasten tulehdus ja toimintahäiriö, silmäluomien toimintahäiriö, aistihäiriöt ja/tai riittämätön kyynelten laatu.

Kun yksi tai useampi näistä tekijöistä heikentää kyynelnesteen tuotantoa, kyynelfilmi on epätasapainossa, ja seurauksena voi olla useita epämiellyttäviä vaivoja ja oireita: silmänpinnan tulehdus, punoitus, polttava tunne silmässä, kuivuus, valoherkkyys, väsymys, hiekkasilmän tunne ja kipu, jotka hoitamattomina voivat johtaa tulehduksen ja sarveiskalvon vaurioitumiseen. Tietyt lääkkeet (kuten ehkäisyvälineet, antihistamiinit, beetasalpaajat, kouristuslääkkeet, diureetit), tietyt sairaudet ja tietyt silmätippojen säilöntäaineet (kuten bentsalkoniumkloridi, tiomersaali) voivat myös vaikuttaa merkittävästi kuivien silmien ja sarveiskalvovaurioiden kehittymiseen.

Kyyneltuotantohäiriön monimutkaisuuden vuoksi hoitovaihtoehtoja on rajoitetusti; Artelac Rebalance -valmisteen monipuoliset ainesosat on kuitenkin kehitetty tarjoamaan pitkäaikaista helpotusta kuivasilmäisyyden oireisiin. Se korvaa luonnollisen kyynelfilmin ja sen keskeiset komponentit asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Artelac Rebalance auttaa pysäyttämään kuivasilmäisyyden oireisiin johtavan tapahtumaketjun, kosteuttaa silmää ja suojaa sen pintaa.

Artelac® Rebalance auttaa pysäyttämään tapahtumaketjun, joka johtaa kuivasilmäisyyden oireisiin, kosteuttaa silmää ja suojaa sen pintaa. Se sisältää hellävaraista säilöntäainetta (Oxyd®), joka pilkkoo kyyneleen sen luonnollisiksi ainesosiksi (hapeksi, vedeksi ja suolaksi) sen saavuttua silmän pinnalle. Artelac® Rebalance on helppokäyttöinen ja hyvin siedetty myös piilolinssien kanssa.

Taudit:

Krooninen kyynelten puute
Kroonisella kyynelvajeella voi olla useita syitä, kuten kyynelrauhasen tulehdus tai toimintahäiriö, silmäluomiongelmat ja havaintohäiriöt.

Hormonaaliset muutokset
Naisilla androgeenitaso laskee vaihdevuosien aikana, mikä lisää riskiä sairastua ikääntymiseen liittyvään silmien kuivuuteen.

Reumatologiset sairaudet
Esimerkiksi niveltulehdus, kihti.

Muut terveysongelmat
Diabetes mellitus, allergiset sairaudet, ekseema, ihottumat, infektiosairaudet.

Silmäleikkaukset
Kuivasilmäisyyden oireiden pitkäaikainen lievittäminen voi olla tarpeen leikkauksen jälkeisen kuntoutumisen helpottamiseksi.

Mielipiteet

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon kampanjoistamme ja uutisista.